Home
OVER "PAGINA'S IN BEELD"
achtergrond & overzicht
Mail
 
WAAROM MAAKT IEMAND DIT?

doos met boekjes op zolder


"Pagina's In Beeld" is opgezet door Ben Kamphuis, toen hij een goed tehuis zocht voor zijn laatste deeltjes Victoria en Strijd Classics. Die lagen al jaaaaren op zolder. Omdat er zo goed als niets op internet te vinden is over deze uitgaven, besloot hij in die lacune te voorzien. Zijn eigen boekjes gingen naar Edward Voorn, die op zijn beurt zijn verzameling beschikbaar stelde voor foto's.

In eerste instantie werden de covers gefotografeerd met een Sony Cybershot 828 (8 mp), en daarna verkleind. Nu worden ze gescand (Epson 3170).


WANNEER IS HET AF?
de film naar het boek...
"Human passions have mysterious ways, in children as well as grown-ups." (Ende)


Nou... voorlopig blijft het bij wat het nu is.
Oorspronkelijk was het mijn bedoeling om alleen de serie Victoria online te zetten, dan was ik klaar met dat verleden en de zolder opgeruimd. Maar Edward nam een fraaie stapel Geheim Agent mee (die ik nog voor ontwerp doeleinden wilde gebruiken), meer dan de halve serie. Tsja...doe je die dan weer weg? Nee dus: Eric had de andere helft en die twee zijn er dus schuld aan dat het verder ging.


De eerste opzet was beperkt tot Victoria, waar Strijd Classics ook onderdeel van uitmaakte, (door de sterke overlap met Victoria), en de 'andere' Victoria reeksen Mondial, Baldakijn, Maxi en Speciaal.

Mede door reacties is het uitgangspunt inmiddels verschoven naar Uitgeverij Nooitgedacht en haar mini-strips Victoria, Geheim Agent, Vicky en Lasso. Misschien komen er ooit nog andere series bij, mits de boekjes beschikbaar zijn om te scannen en te bestuderen.

Daar komt bij dat ik perse niet alleen maar een archief van voorkantjes nastreef. Zo heb ik wat research gedaan naar het verleden van Uitgeverij Nooitgedacht zelf, dat nog erg mistig is. En ik wil ruimte voor het signaleren van bijzonderheden en achtegronden.

Ofwel: deze site is een combinatie van nostalgie en onontsloten striphistorie, grafisch leuk om te bekijken door de vele scans, met voor de liefhebbers wat onvermoede informatie en dwarsverbanden.

BEKNOPT OVERZICHT SITE

de voorkant in januari 2006Deze site bestaat uit een algemeen gedeelte, en een eigen gedeelte voor elke serie.

De opzet van elke serie is gelijk: een toelichting (Over de serie), de covers (Alle covers), en wat opmerkelijke zaken (Trivia). Covers kunnen aangeklikt worden voor een grotere versie en extra informatie (indien aanwezig).

Het algemeen gedeelte bevat:

Naast het algemeen gedeelte zijn er 7 series, elk dus met een toelichting, alle covers, en trivia.
Elke serie heeft een eigen homepage met daarop een vergroot fragment van een cover.

 

EEN BLIK VOORUIT...
de film naar het boek...
kennis is eh.. nacht


Wat staat er nog op stapel?

Naast het online brengen van de serie Lasso (inmiddels voltooid) ben ik al geruime tijd bezig met een Gidsje van alle oorlog pocket strips, dus wat waarin is verschenen en onder welke titel. Daarin ook wat extra aandacht voor uitgeverij Nooitgedacht, en de mensen daarachter.

Daarna maak ik pas op de plaats. Er is nog zoveel meer te ontdekken.

Alles onder voorbehoud natuurlijk.

TOP