Home
NIEUW OP "PAGINA'S IN BEELD"
laatste aanpassingen en logboek
Mail

Het is eenvoudig te zien of de site aangepast is: aan de wijzigingsdatum op de homepage.
Wat er in de loop der tijd is veranderd, valt te lezen in dit logboek.

6 juni 2017

De site is veranderd van locatie. Niet langer meer op de eigen domeinnaam www.dotcomhost.nl (die toch al niet zo paste bij dit onderwerp), maar als subdomein op mijn eigen website.
6 mei 2013

Toegevoegd:
* De volledige serie Lasso (437 titels), inclusief Lasso Speciaal (6 x) en de herdrukken van Baldakijn (36 x) en Mondial (10 x). Van alle titels zijn plotjes toegevoegd, en onder Trivia o.m. aandacht voor de Indianen in Lasso, de vrouwen in Lasso, de verdwenen nrs 1 t/m 4 van Lasso, de historische Lasso titels en de overlap in nummers van de diverse series. Bedankt Edward Voorn voor alle hulp. Check.

Aangepast:
* Van veel pagina's werden stylesheets aangepast voor een consequentere weergave op diverse devices/browsers. Blijft een heikele zaak.
* De tekst op de knoppen 'Alle covers' is veranderd in 'Alle titels'. Er staan op deze site immers niet alleen voorkantjes, maar ook synopsisssen.


 

23 april 2011

Toegevoegd:
* Mooie herdrukken van de nrs 1 van Victoria, Vicky, Geheim Agent en Lasso zijn nu beschikbaar. Plus Victoria Sixpack, een bundel met 6 van de beste Victoria titels. Allemaal op groter formaat dan het origineel en echt drukwerk. Check.

Aangepast:
* Het Overzicht Pocketstrips is aangevuld met een aantal ontbrekende covers, en een aantal scans zijn vervangen door betere. Is nu bijna compleet.
* serie Superstrip: bij de uitgever van de 264 Nooitgedacht nrs wordt nu ook Mondial als rechthebbende vermeldt (opgemerkt door Kurt Lingier).
* serie Vicky: nr 18 plot en betere coverscan; betere covers nrs 48 en 98; laatste ontbrekende covers nr 108 (plus plot) en 265 toegevoegd (alles dankzij Edward).

 

15 januari 2010

Toegevoegd:
* Favicon erbij (plaatje in je browser dat de site weergeeft).
* Rick Random als serie erbij onder Pocketstrips.
* Onder overzicht Pocketstrips covers toegevoegd van Bonanzo, Coplan in Beeld, Cowboy Superstrip, Griezel Classics, Hallucinaties, Ivanhoe Nooitgedacht, Kit Carson, Lassie, Lasso Mondial, Ogan groot formaat, Ogan Omnibus, OSS Geheim Agent, Romantische verhalen, Sandy Classics, Scotland Yard, Thriller Nooitgedacht, Tienertop Classics, T.V. strip, Western Maxi strip, Western mini strip, Western Omnibus Baldakijn, Western strip, Wild West, Zorro.
* Vicky plots nr 5, 7, 9. Plus de plots van 60 t/m 150 (voor zover beschikbaar).
* Vicky cover 150.
* Geheim Agent: covers buitenlandse versies bij Agent 1, 2 en 20 toegevoegd.

Aangepast:
*
Typefouten en onjuistheden verwijderd, her en der (dankzij Edward Voorn, Eric Tromp).
* Verwijzingen naar dezelfde verhalen binnen de serie Vicky (en naar de serie Top*Hit) zijn nu aan elkaar gelinkt.
* Forum van de voorpagina verwijderd... het werd zo weinig gebruikt dat de provider hem heeft afgesloten.

 

7 februari 2009

Toegevoegd:
* Pocketstrips, een overzicht van de series die volgens verzamelaars tot pocketstrips horen. Met een toelichting op de verschillende Nederlandse uitgevers die actief waren, en een blik op de Engelse herkomst. (informatie onder meer van Edward Voorn, Gerard van der Wolf, Eric Hupperichs, Eric Tromp, Hans van Maar, Gert Hekkelman, Samuel de Korte - bedankt allemaal!).

Aangepast:
*
Nieuwe homepage, iets vrijer van opzet.
* Paginaformaat van alle pagina's aangepast. Niet langer een weergave percentage, maar een vaste afmeting, gebaseerd op scherm resolutie 1024 x 768.
* Vicky: 6 plot; 19 cover; 42 betere cover en plot; 96 cover en plot; 104 betere cover; 124 betere cover; 140 cover; 144 cover.
* Superstrip: Typfouten (en dus fouten in de nummers) in overzicht overlap Super series verbeterd door Mervyn ComiXtripS. Mervyn verbeterde ettelijke fouten in Diabolik & Hyena in Groene Superstrip, en de verdeling van strips in Super Reeks.


 

18 juli 2008

Toegevoegd:
* De complete serie Superstrip -120 pagina's spanning en sensatie. Alle 264 covers, wat wetenswaardigheden en een overzicht van sub-series en de overlap tussen de moederserie (Nooitgedacht), de Groene Mondial herdruk, en Super Reeks (Baldakijn). Bedankt Edward, voor de boekjes.
* Victoria plotjes 106 t/m 447.
* Vicky plotjes 11, 13, 48, 57.
* Vicky cover 11, 13 (dankzij Gerard vdW), 97, 151.
* Vicky cover 18, 19, 42, 43, 45, 48, 49, 86, 104, 124, 137, 155,(EricH)
* Tophit / Vicky: de eerste 4 TopHit zijn dezelfde als Vicky 161 t/m 164.
* TopHit cover 31 (dankzij Gerard vdW), cover 19 (dank EricH).
* TopHit cover & plot 26, 27.

Aangepast:
* Victoria 216: Met het opduiken van Pim Bunk's 216 is het verhaal weer wat affer.
* Victoria: verwijzingen naar herdruk in Maxi en Oorlog verwijderd. Dat was incompleet, en te bewerkelijk - de gids voorziet daar straks in.
* Vicky 45 cover, 57 cover, 86 cover, 164 (dankzij Renée van As).
* Vicky overlap overzicht: gegevens 11 vs 168 en 13 vs 170 aangepast.
* Vicky overzicht Vicky Speciaal aangepast: de genoemde nrs 5 en 6 bestaan niet, alleen de nummers 1 t/m 4.


 

15 juli 2007

Toegevoegd:
* De serie Top*Hit, romantiek en spanning in de wereld van beat en pop. Met de meeste covers, een paar wetenswaardigheden en plotjes van de meeste verhalen. (bedankt Edward, Eric en Gerard voor de boekjes).

 

9 juli 2007

Toegevoegd:
* Serie Vicky, covers: 15, 21, 23, (dankzij Hans van Maar), 37 en 134 (dankzij Rick Mulder), 44, 52, 102, 109, 139, 161 (dankzij Edward) 251, 259.
* Serie Vicky, plotjes: Plotjes toegevoegd nrs 50 t/m 60.
* Serie Victoria,
Baldakijn herdruk 278: Arnout Reitsma kwam met een betere scan, waardoor bleek dat dit nummer niet als 178 is genummerd, maar als 78. Dat is rechtgetrokken bij het overzicht (Baldakijn) pagina en het overzicht van de reeks. Plus het voorbeeldje: geen 178 cover meer maar een 78.
* Serie Victoria, nummer 216: dankzij René Boogaards weten we nu waarschijnlijk waarom dat nummer zo zeldzaam is.
* Serie Victoria plotjes: nu compleet van t/m 105.

* Serie Strijd Classics: jaartal van verschijnen van de herdrukken bij Trivia aangevuld en verbeterd.

 

31 mei 2007

Toegevoegd
* Een Forum. Niet echt op deze site, maar op een site die gratis Forum ruimte biedt. Aangemaakt door Samuel de Korte, en prima geschikt voor discussies over pocketstrips. Gelinkt vanaf de homepage.

In aanbouw:
* Het lijkt of de site een beetje stilligt. Dat is maar schijn: ik werk eraan om straks in 1 keer een algemeen overzicht van pocketstrips, de serie TopHit en de serie Superstrip online te zetten. De siteruimte is namelijk vol, en ik wil de (betaalde) uitbreiding meteen goed gebruiken. Ik mik op eind augustus...

 

3 september 2006

Toegevoegd:
* De beeldroman serie Vicky. Met de meeste covers, achtergronden, plotjes van zo'n 30 nummers, en een overzicht van herdrukken. Dankzij Eric Hupperichs, die een aantal missende delen beschikbaar stelde.
* Victoria plotjes 50 t/m 100.

Aangepast:
* Pagina Weeshuis. Zoeklijsten gaan nu direct naar Edward.
* Infopagina over Victoria 216 aangepast: bewijsmaterial dat 216 wel degelijk bestaat.
* Victoria info pagina tekst aangepast (over pocket libraries waar de serie uit stamt).
* Site doorgelopen op foutjes, kleurcorrectie.
* Over de letter P op de cover van Strijd Classics: bij Commando Classics staat ie van nr 9 -43 (getipt door Samuel de Korte)

 

30 april 2006

Toegevoegd:
* Het bestaan van Victoria 446 met Gele Voorkant ontsluierd. Op een aparte pagina, die gelinkt is vanaf Trivia (en van de 446 cover pagina).
* Overzicht op aparte pagina met verschillende reeksen Victoria's, zodat duidelijk is waar dubbele nummers vandaan komen, en waarom deze site een andere indeling hanteert dan Matla. Te vinden onder Victoria - Trivia: "He! De Victoria nummers kloppen niet!"
* De indeling in reeksen wordt ook aangekaart en gelinkt vanaf Victoria coverpagina's ( de tabjes Victoria, Mondial, Baldakijn).
* Victoria 216 remake heeft nu eigen pagina, vanaf Trivia (info staat niet meer bij de covers).
* Victoria nr 1 heeft nu eigen pagina voor download & bestel. Toegevoegd zijn de originele covers waar de cover van nr 1 uit is samengesteld.
* Plotjes van Victoria 1 t/m 50 toegevoegd (op paar nummers na die ik niet heb).

Aangepast:
*
Item 'Uitgeverij Nooitgedacht? Mondial? " van Victoria Trivia is veranderd in aankeiler voor 'He! De Victoria nummers kloppen niet!"
* Letter p van Trivia - Typfouten "Japen! Schiet! verbeterd. (opgemerkt door Gert Hekkelman).
* Victoria Trivia opgeruimd. Zo heeft "Slagveld Nederland" heeft nu een eigen pagina (en een nieuw plaatje in Trivia).

 

24 februari 2006

Aangepast:
* Alle Victoria's (behalve Mondial en Baldakijn) openen nu in een eigen pagina, ipv een popup. Herdrukken worden daarbij vermeld, zover bekend. Dit wordt geleidelijk aangevuld.
* Alle Strijd Classics openen ook in een eigen pagina, zie hierboven.
* Kleine tekst aanpassingen, hier en daar.

Toegevoegd:
* Geheim Agent: korte beschrijving van alle delen, bij elke cover.
* Geheim Agent: de Bloemengroep, onder Trivia, met eigen onderliggende pagina.
* Geheim Agent: beschrijving 5 hoofdrol agenten, onder Trivia, met eigen onderligende pagina.
* Geheim Agent: 10 voorbeelden, onder Trivia, met eigen onderliggende pagina.
* Geheim Agent: 2 items bij Trivia: Geheime Code; Niet geschikt voor jeugdige kijkers.
* Strijd Classics: 1 item bij Trivia: Er de P in hebben (opgemerkt door Eric Hupperichs).

 

20 januari 2006

De site is vrij drastisch aangepast en aangevuld.

Aangepast:
* Site heeft nu een titel (Pagina's In Beeld) en een startpagina. Vanaf de startpagina kun je naar de algemene pagina's, of naar de afzonderlijke series.
* Vanaf de seriepagina's kun je terug naar de startpagina.
* Weeshuis is weg bij de series, en verplaatst naar het algemeen deel.
* Logboek (deze pagina) is verplaatst naar het algemeen deel.
* Strijd Classics is weggehaald bij Victoria, en nu een aparte serie. De Trivia pagina die eerst alleen bij Victoria stond is verdeeld over beide series.

Toegevoegd:
* Geheim Agent als complete serie erbij. (vooral dankzij boekjes van Edward en Eric).
* Nieuwe pagina "Over deze site" in algemeen deel.
* Nieuwe pagina met Engelse introductie op de site in algemeen deel.
* Stripwinkel De Vreemde Zaak (Zutphen) bij Weeshuis.

 

23 december 2005

Toegevoegd:
* Victoria Maxi compleet, met inhoudsopgave (informatie van Eric, covers van Edward).
* Victoria Speciaal, resterende 3 covers (scans van Eric).
* Mondial 432 (van Edward).
* Strijd Classics 40 en 42 (van Edward).

Aangepast:
* Informatiepagina's Victoria Maxi openen niet als popup. Alle popups zullen t.z.t. zo veranderen.

 

9 december 2005

Toegevoegd:
* Strijd Classics Omnibus, 6 x (onder Strijd Classics). Covers & informatie van Eric Hupperichs.
* Strijd Classics 22 herdruk (van Eric)
* Victoria Maxi toegevoegd (met 3 van de 22 covers, van Edward).
* Victoria Speciaal toegevoegd, met 3 van de 6 covers (van Edward en Eric).

Aangepast:
* Cover Strijd 38 betere versie.
* Strijd Classics Trivia: Andere titel item over Strijd 62, heet nu "De vlag die de lading niet dekt".

 

24 november 2005

Toegevoegd:
* Victoria 216: Van het minst verkrijgbare nummer 216 is nu een geprinte versie beschikbaar. Meer informatie, en bestellen vanaf de cover van dat nummer.
* Covers: Strijd Classics nu zowel 1e als 2e druk van de nummers 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 24 (dankzij Eric Hupperichs).
* De oorsprong van de Victoria's (nl. de reeksen van de Engelse uitgever Fleetway) wordt nu vermeld, waar toepasselijk. Binnenkort meer over deze uitgaven.

 

5 november 2005

Toegevoegd:
* Victoria covers nu compleet, met: 9, 10, 11, 15, 22, 27, 31, 38, 44, 69, 78, 100, 177, 195 (bedankt Piet Bruinier).
* Van Victoria nummer 1 is nu een pdf beschikbaar (vanaf de cover afbeelding), gescand van het origineel van Piet Bruinier. Er kan ook een geprinte versie tegen kostprijs besteld worden.
* Een remake van Victoria nummer 216 is ook in productie.
* Bij Weeshuis staat nu ook het plaatje waar de inleiding over gaat ('stampende laarzen').

 

30 september 2005

Toegevoegd:
* Victoria, Trivia: "Mag het ietsje meer zijn", "En garde" (informatie & voorbeeld van Eric Hupperichs).
* Victoria Trivia: "Nederland slagveld" uitgebreid van 1 item (Molens) naar 3.
* Victoria Trivia: "Bestaat nummer 216 eigenlijk wel?" nieuwe informatie, van Gerard van der Wolf.
* Covers erbij: Strijd Classics 1 t/m 12 vervangen door 1e druk - bedankt Eric Hupperichs.
* Covers erbij: Strijd Classics 20, 26, 27, 28, 29, betere 30, 31, 34, 35, 36, 41, 43, 44 - bedankt Edward Voorn.
* Covers erbij: Victoria 6, 21, 41, 57, 176, 178 (betere versie), 186, 236, 422 - bedankt Edward Voorn.
* Covers erbij: Victoria 35, 45, 46, 76, 77, 165, en Baldakijn 279 (genummerd 79) - bedankt Arnout Reitsma.

Aangepast:
Kleine aanpassingen in teksten, hier en daar.

 

1 september 2005

Aangepast:
* Weeshuis: direct ruilen / handelen met verzamelaars Edward en Eric.

Toegevoegd:
* Deze Nieuws pagina.
* Nieuwe covers Victoria 1 en een betere nr 3 (bedankt Eric Hupperichs).
* Nieuwe covers Victoria 5, 55, 64 en betere versie van 61 (bedankt R. Fransman - abcboeken)

 

15 augustus 2005

De site gaat online. Met de meeste covers van Victoria, Mondial, Baldakijn en Strijd Classics, dankzij Edward Voorn. Op het Weeshuis een aantal incomplete boekjes in de aanbieding.

 

TOP