Home
COMPLEET MAKEN
boekje of serie compleet maken?
Mail


OUD PAPIER IN SNIPPERS


Ooit liep ik van school naar huis en onderweg stuitte ik op een spoor van
snippers vanaf boekhandel Ter Harmsel. Snippers van een zwartwit strip, met fragmenten van verkleumde soldaten in besneeuwde schuttersputjes. De nog leesbare tekst sprak van laarzen die de sneeuw aanstampten, van hordes vijanden die over het ijs kwamen aanstormen. (Klik op het plaatje links)
pulp zijt gij...

Triest lot voor een boekje (Victoria nr 6 in dit geval), om zo snel te sneuvelen: de weg van boekhandel naar huis al een brug te ver.

Goedkope Nooitgedacht strips hadden het zwaar te verduren. Door de kwaliteit van het drukwerk vielen ze toch al snel uit elkaar, maar daarnaast werd er stevig op gekrast, in getekend, gekleurd en gescheurd. Pagina's vielen eruit, covers verdwenen. Met grote stukken plakband werd de boel weer aan elkaar gezet, maar dat plakband is inmiddels ook alweer vergaan.

Logisch dat de boekjes tegenwoordig lang niet altijd meer compleet zijn. Maar wellicht heeft Edward Voorn nog ergens een vervangend exemplaar.

 

misschien zit nr 56 er wel bij...ZOEKLIJSTEN? STUUR MAAR OP!

Een bekend gezicht op rommelmarkten: zo gauw er een stapel strips ligt, komen de lijstjes tevoorschijn en wordt er minitieus gecontroleerd wat de ontbrekende nummers zijn. Zoeklijsten, of mancolijsten: onmisbaar om de verzameling compleet te krijgen. Hebt u zoeklijsten? Mail Edward.

Niet alleen heeft Edward een fikse hoeveelheid dubbelen om te ruilen, maar hij werkt daarbij ook nog eens samen met Gert Hekkelman, en die heeft er zelfs nog meer! Gert was werkzaam bij stripantiquariaat Nooitgedacht (helaas gesloten), is een kenner, en droeg veel bij aan de informatie over mini-strips in de Stripcatalogus.

Gert & Edward zijn echte liefhebbers, en dat betekent: als u iets heeeft dat zij niet hebben, willen ze ookwel ruilen. Dus stuur gelijk je eigen lijst met dubbelen mee.

Doos met dubbelen: zit er nog wat voor u tussen?

In Nederland hebben deze boekjes niet de status gekregen die ze in Engeland op een gegeven moment wel kregen. Daar kijkt niemand in een stripwinkel vreemd op als je op zoek bent naar een oude Thriller Picture of Battle Picture. Voor de selecte groep liefhebbers in de Benelux is Edward de aangewezen man, Of een mazzeltje op rommelmarkt of Koningsdag.

TOP