TRIVIA
wetenswaardigheden over Top*Hit
MEET THE BECKHAMS

hup Tony!

Zangeres en voetbalster, met een turbulente relatie voor de camera's? Klinkt als de Beckhams! Maar in plaats van ons aller Victoria & David ontmoeten we in Top*Hit 4 Andrea en Tony. Hoewel Andrea eerst niet wil, zorgt de exposure samen met Tony voor een versnelling van beider carrieres.
"The times, they are a-changing' ".... not.

Check out those Beckhams

TOP
DE B-KANTJES

de beroemde Ola & Janglers

Tophits waren singletjes met 2 kanten: kant A met het populaire liedje, en kant B met .. het B-kantje. De serie Top*Hit heeft ook zijn B-kantjes, de achterkant. Meestal gevuld met aankondigingen van het volgende nummer, maar soms ook met foto's van sterren-van-toen: Tom Jones, Cliff Richard, DDDBM&T, Small Faces, The Who, Engelbert Humperdinck en ...Ola & Janglers (nr 17).
Ola & Janglers, zongen die niet eh.. eh.. o ja, die.

lo-lo-lo-lo Ola

TOP
EEN BUBBEL LEVEN

3 b's is 1 teveeel

De serie Top*Hit telt weliswaar maar 32 nummers, toch zit er ook hier eentje tussen met - net als bij andere Nooitgedacht series - een fout geschreven titel voorop: nr 6. Goedkoop massa drukwerk uit Spanje, daar gaat weleens iets mis.
Hoewel.. Bubble betekent ook zeepbel en misschien is de titel een literaire verwijzing naar het breekbare bestaan van de beat ster, dat zomaar uit elkaar kan spatten: pop!

Er is leven in bubbles...
TOP
VERDOVENDE DRUGS

van de fuch.. fuch.. fuchsia

De sixties: nog geen steden met coffeeshops, maar wel popmuzikanten met drugs. Niet in de tienerfantasie van Top*Hit natuurlijk, behalve dan in nr 20, waar de politie bij een inval sigarettepeuken vindt. De feestgangers weten van niks, het blijkt er achteraf neergelegd als onderdeel van een complot. Misschien is het onwetendheid van de vertaler, of gewoon een van de vele schrijffouten die in deze uitgaven zo vaak voorkomen. Maar het verweer van de popster (zie links) is opmerkelijk...

Lucy in the sky with diamonds
TOP
DE ZWARTE RUG

stemmig ruggetje

32 nummers slechts van Top*Hit, allemaal voor dezelfde prijs (50 ct/ 8 b fr), in dezelfde uitvoering. Ze verschenen waarschijnlijk maandelijks, want de Matla catalogus meldt voor 1 t/m 10 het jaar 1968, 11 t/m 22 1969, en 23 t/m 32 1970. Met een (bas)gitaar als logo, waarin vanaf nr 21 de tekst 'complete roman' verschijnt. De bas verschijnt in diverse kleuren, de tekst Top*Hit in blauw en rood. Op de achterkant soms popsterren, maar meestal de aankondiging van het volgende nummer. Die aankondiging heeft de eerste paar nummers een zwarte ondergrond. Bij nr 1 en 2 loopt die ook door, waarmee dat 2 unieke Nooitgedacht pocketstrips zijn. Want er zijn genoeg witte, rode en gele ruggetjes (afhankelijk van de prijs) maar dit zijn de enige met een zwarte rug.