OVER DE SERIE TOP*HIT


De X-Factor
Heb jij dat bijzondere talent, die speciale uitstraling? Heb jij de X-factor?

Al vanaf de jaren vijftig dromen jongeren ervan: ontdekt worden als veelzijdig talent, een eigentijds publiek aan je voeten, rijkdom en roem je deel. Maar weinigen hebben 'het', maar erover fantaseren kan iedereen.

In de serie Top*Hit staat die stardom fantasie centraal. Mooie, hippe meiden die het publiek ademloos weten te boeien met hun performance, en als de J.Lo of Amy Winehouse van de sixties volop in de belangstelling staan. Ze krijgen waardering, verdienen goed en weten uiteindelijk de ideale bink aan de haak te slaan. Dat is meestal zelf ook een populaire beat ster, en zij heeft hard voor hem moeten knokken.
Zo heeft ze het benauwde gehucht waar ze woont achter zich gelaten, op weg naar het grote Londen in de zoektocht naar erkenning. Zingen in clubs waar het publiek nog netjes aan ronde tafeltjes zit, en proberen de juiste managers de zaal in zien te krijgen. Daarna het felbegeerde platencontract, hits, toernee, en dan.. trouwen!
Want daar draait het uiteindelijk om, het vinden van de juiste man. Eenmaal gevonden, is dat regelmatig weer aanleiding om het nog prille sterrendom alweer op te geven.

Met trouwen als klapstuk, en de beat cultuur als vast decor, is Top*Hit duidelijk een afgeleide van de serie Vicky, waar de hippe romantiek van de jaren zestig eveneens de spil is waar het om draait. Misschien was die nadruk op muziek toch iets te specifiek voor de jonge lezeressen, want na 32 nummers klonk al het slot akkoord - nog geen top 40 vol.
H
et verschil met Vicky is miniem overigens, ook daarin speelt menig ster, muzikant of sportheld de hoofdrol. Het zal dan ook niet verbazen dat de eerste vier Top*Hit nummers opnieuw verschijnen, achterin de serie Vicky (161 t/m 164), met een andere titel, vertaling en lettering.
Remastered tophits, helemaal in stijl.Stuur mail aan Ben Kamphuis.